Σκανάρισμα για χρήση της μουσικής σας στο YouTube

Με την έναρξη της υπηρεσίας θα ξεκινήσει ο έλεγχος για videos που περιέχουν τη μουσική σας. Το σκανάρισμα γίνεται σε όλα τα videos του YouTube, σε όλες τις χώρες.

Έναρξη εσόδων

Για κάθε video που θα προκύψει χρήση της μουσικής σας, θα δημιουργηθεί copyright claim και αυτόματα θα δημιουργούνται έσοδα για εσάς μέσω έναρξης προβολής διαφημίσεων στα συγκεκριμένα video. 

Αναλυτικό report

Κάθε μήνα λαμβάνετε αναλυτικό report για το ποια video του YouTube περιέχουν τη μουσική σας, πόσα views έχει κάθε video και ποια είναι τα έσοδα σας από κάθε video.

Συχνές ερωτήσεις

– Με ποιο τρόπο γίνεται το σκανάρισμα του YouTube για χρήση της μουσικής μου?

Με την καταχώρηση των κομματιών σας στο λεγόμενο YouTube ContentID, το YouTube μπορεί μέσω δικών του προηγμένων μεθόδων να εντοπίσει ποια videos περιέχουν τη μουσική σας – ακόμα κι αν έχει χρησιμοποιηθεί ένα μικρό μέρος της μουσικής σας.

– Τι γίνεται εφόσον εντοπιστεί η μουσική μου σε ένα YouTube video πχ ένας ολλανδός videomaker έχει βάλει για background το κομμάτι σας σε ένα video μαγειρικής;

Αυτομάτως δημιουργείται το λεγόμενο copyright claim και ο ιδιοκτήτης του καναλιού λαμβάνει μήνυμα ότι το συγκεκριμένο video που έχει ανεβάσει περιέχει μουσική τρίτου. Την ίδια στιγμή αρχίζουν και προβάλλονται διαφημίσεις στο συγκεκριμένο video από τις οποίες δημιουργείται έσοδο για εσάς.

– Θα δημιουργηθεί copyright claim και στο δικό μου YouTube κανάλι που περιέχει τη δική μου μουσική;

Ναι. Μπορείτε να ορίσετε ποια videos και ποια κανάλια θέλετε να είναι whitelisted (να μη δημιουργείται copyright claim). Εάν θέλετε να αφαιρέσετε το κανάλι σας (να το κάνετε whitelist) το κάνετε πολύ εύκολα μέσα από την υπηρεσία της WeMusic.

– Μπορώ να δώσω τη μουσική μου σε video τρίτου (πχ στο YouTube κανάλι ενός συνεργάτη ή φίλου χωρίς να δημιουργηθεί copyright claim);

Ναι έχετε απόλυτο έλεγχο – μπορείτε να αφαιρείτε οποιαδήποτε videos θέλετε από το να σκανάρονται και να δημιουργούν claims. Αρκεί να έχετε το link του video που θέλετε να κάνετε whitelist και αυτομάτως αφαιρούνται τα claims και σταματάει η είσπραξη.

– Πόσο κοστίζει η υπηρεσία;

Υπάρχει ετήσια συνδρομή 19€ / artist name. Μπορείτε να ανεβάσετε απεριόριστα tracks και να αρχίσετε να έχετε έσοδα. Η WeMusic κρατάει 25% από τα έσοδα που θα προκύψουν.

– Λαμβάνω κάποιο αναλυτικό report;

Κάθε μήνα λαμβάνετε πλήρες report για το ποια videos εντοπίστηκαν να περιέχουν τη μουσική σας, Link για κάθε video, αριθμό views ανά μήνα, και έσοδα ανά video. Επίσης μπορείτε να δείτε έσοδα ανά track.

– Πότε και πώς γίνεται οι πληρωμές;

Οι πληρωμές γίνονται σε τραπεζικό λογαριασμό ή PayPal που θα μας ορίσετε. Οι πληρωμές αφορούν δικαιώματα 3μηνου και πληρώνονται τέλος του επόμενου τριμήνου.

– Το album μου έχει εκδοθεί από δισκογραφική εταιρία. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την υπηρεσία;

Όχι. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να καταχωρήσει σε εμάς τα κομμάτια η δισκογραφική εταιρία εκτός εάν προβλέπεται κάτι διαφορετικό από το συμβόλαιο που έχετε με την εταιρία σας.

– Με ενδιαφέρει – Πώς μπορώ να ξεκινήσω;

Συμπληρώστε τη φόρμα ενδιαφέροντος και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

[gravityform id=”12″ title=”true” description=”false”]