Πώς μπορεί το νέο μου album να μπει σε επίσημη Spotify λίστα;

Το να επιλεχθεί μια νέα κυκλοφορία από το ίδιο το Spotify και να μπει σε επίσημη λίστα είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικό.

Φανταστείτε να έχετε μόλις κυκλοφορήσει ένα καινούργιο τραγούδι σε ύφος Lounge και να διαπιστώσετε ότι τη στιγμή της κυκλοφορίας, το ίδιο το Spotify το συμπεριέλαβε στην επίσημη λίστα Lounge – Soft House την οποία ακολουθούν πάνω από 1.6 εκ ακροατές!

Αυτό θα σήμαινε παράλληλα ότι το νέο album θα έφτανε στα αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων (αναγνωρισιμότητα) και επίσης σημαντικά έσοδα από τις ακροάσεις αφού κάθε φορά που ένα κομμάτι γίνεται stream στο Spotify εσείς πληρώνεστε (διαβάστε το άρθρο σχετικά με το πόσο πληρώνει το Spotify).

Παρόλο που υπάρχουν αρκετές εταιρίες οι οποίες υπόσχονται ότι θα μεσολαβήσουν για να βάλουν το κομμάτι σας σε επίσημες λίστες Spotify, ο μόνος τρόπος να έχετε κάποια πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιo είναι αποκλειστικά μέσω της πλατφόρμας Spotify for Artists.

Το Spotify for Artists είναι το επίσημο εργαλείο του Spotify μέσα από το οποίο οι καλλιτέχνες μπορούν να διαχειρίζονται το προφίλ τους, και να κάνουν το λεγόμενο Pitch κομματιών για πιθανή επιλογή σε λίστα.

H διαδικασία Pitch γίνεται μέσα από την καρτέλα Music > Upcoming μέσα στο Spotify for Artists.

Σε επόμενο άρθρο θα αναλυθεί η διαδικασία Pitch και χρήσιμα tips.