Τι να βάλω στην περιγραφή ενός μουσικού YouTube video – Τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνει

Η περιγραφή που αναγράφεται κάτω από ένα μουσικό YouTube video αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι. Στο σημείο αυτό ο μουσικός έχει τη δυνατότητα να καλέσει το θεατή να κάνει κάποιες ενέργειες (call-to-action) όπως το να επισκεφθεί κάποια ιστοσελίδα, να μπει στο Spotify προφίλ και άλλα.

Τα στοιχεία που πρέπει να περιλαμβάνονται στην περιγραφή ενός μουσικού video (videoclip) είναι:

Links σε Streaming / Download sites που βρίσκεται το album

Έχοντας ως δεδομένο ότι το album η single που σχετίζεται με το videoclip είναι ήδη ανεβασμένο σε όλες τις πλατφόρμες (διαβάστε το άρθρο σχετικά με το πώς μπορείτε να ανεβάσετε το Album σας στο Spotify και τις υπόλοιπες πλατφόρμες), θα πρέπει να βρείτε τα αντίστοιχα links για κάθε πλατφόρμα και να τα εισάγετε στην περιγραφή του video.

Αν και όταν ανεβάζετε το album σας μέσω κάποιου ψηφιακού διανομέα αυτό καταλήγει να είναι διαθέσιμο για πώληση ή streaming σε αρκετές πλατφόρμες, προτείνουμε στην περιγραφή του video να έχετε τα links τουλάχιστον από:

  1. Spotify
  2. iTunes
  3. Amazon Music
  4. Deezer

Για να είναι ακόμα πιο ορατά τα links μπορείτε να ενισχύσετε την εμφάνισή τους στην περιγραφή με χρήση συμβόλων όπως το ➤ (μπορείτε να κάνετε copy paste το συγκεκριμένο)

Link για Αυτόματη Εγγραφή στο YouTube κανάλι

Δεν είναι ευρέως γνωστή αυτή η δυνατότητα. Για κάθε YouTube κανάλι υπάρχει συγκεκριμένο link, το όποιο όταν πατηθεί κάνει εγγραφή στου χρήστη στο κανάλι (το ίδιο αποτέλεσμα με το να γίνει κλικ στο κουμπί Subscribe / Εγγραφή).

Το Link αυτόματης εγγραφής (YouTube autosunscrube links) δημιουργείται εάν προσθέσετε το κείμενο ?sub_confirmation=1 ακριβώς μετά από το link του καναλιού σας.

Για παράδειγμα εάν το link του καναλιού σας είναι αυτό > https://www.youtube.com/channel/UCy84VL-8YB_1xfljW2sYt_g/

Το αντίστοιχο auto subscribe link θα είναι αυτό > https://www.youtube.com/channel/UCy84VL-8YB_1xfljW2sYt_g/?sub_confirmation=1

Αναγραφή ονομάτων από συντελεστές – μουσικούς – studio ηχογράφησης

Σημαντικό επίσης κομμάτι της περιγραφής του YouTube video είναι και η αναγραφή των ονομάτων των συντελεστών.

Εκτός του ότι είναι απολύτως δίκαιο για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει για το videoclip σας (αντιστοίχως με τους τίτλους τέλος μιας ταινίας) η αναγραφή των ονομάτων λειτουργεί προσθετικά στη μηχανή αναζήτησης του YouTube (για παράδειγμα εάν αναγράψετε το όνομα του κιθαρίστα στην περιγραφή και κάποιος χρήστης αναζητήσει για οποιοδήποτε λόγο το όνομα του συγκεκριμένου κιθαρίστα στο YouTube, είναι πιθανό να εμφανιστεί και το δικό σας video στα αποτελέσματα – YouTube SEO)

Hashtags

Πιθανόν να έχετε δεί ακριβώς πάνω από τον τίτλο ενός videoclip την αναγραφή τριών (3) hashtags. Τα hashtags που εμφανίζονται δεν είναι άλλα από τα 3 πρώτα hashtags που βάζετε σε οποιοδήποτε σημείο της περιγραφής του YouTube video. Δλδ εάν έχετε ένα videoclip και μέσα στην περιγραφή εισάγετε το κείμενο #fados #guitar #ethnic #omara #worldmusic, τότε στη σελίδα του YouTube video και ακριβώς πάνω από τον τίτλο θα εμφανιστούν τα #fados #guitar #ethnic (τα 3 πρώτα).

Παράδειγμα

Ασφαλώς μπορείτε να προσθέσετε και πολλά ακόμα στοιχεία στην περιγραφή όπως το μέρος που γυρίστηκε, την ιστορία πίσω από το κομμάτι και πολλά άλλα. Στο άρθρο αυτό παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν στην YouTube περιγραφή ενός μουσικού videoclip.